Total Pageviews

Monday, July 3, 2017

Chilli sauce







අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • රතු අමු මිරිස් 500 g
  • බී ලූනු 250 g
  • සුදුලූනු 50 g
  • ඉගුරු කෑල්ලක් විනාකිරි මේස හැදි 2










සාදන ආකාරය

  • ලුනු සහ සීනි මිරිස්, ලූනු, සුදුලූනු සහ ඉගුරු පොඩියට කපා බාජනයකට දාල එක වැහෙන්නම උඩටම වතුර දාල ලිපේ තියන්න. අඩුම ගින්දරේ තම්බගන්න.
  • වතුර කෝප්ප 1 ක් ඉතුරුවෙන තරමට හින්දව ගන්න. දැන් නිවෙන්න තියල ග්‍රයින්ඩ් කරන්න.
  • පසුව එය පෙරාගෙන බාජනයකට දාල නැවත ලිපේ තියන්න. මෙයට ලුනු සහ සීනි අවශ්‍ය පදමට රස බලල දාන්න. මිරිස්වල සැර අඩුවෙන්න ලුනු සහ සීනි පදමට තිබිය යුතුයි.
  • දැන් මෙය උකුවෙනතුරු හැදිගාන්න. සෝස් එක උකුවට ආවම විනාකිරි කලවම් කර ලිප නිවන්න.
  • මෙය හොදින් නිවුණ පසුව ජීවානුහරනය කරගත් බෝතලයකට දාල වහල තියන්න.
  • බෝතල් ජීවානුහරණය කරන්නෙ මෙහෙමයි, ලොකු භාජනයකට සෝදා පිරිසිදු කරගත් වීදුරු බෝතලය දාල ඒක වැහෙන්නම වතුර දාන්න. දැන් මෙය විනාඩි 5 ක් පමණ හොදට නටන වතුරෙ රත්වෙමින් තියන්න. පසුව ඉවතට ගෙන වතුර බේරා සෝස් දමා මූඩිය තද කරවහන්න.







Ingredients:


  • Raw red chili - 500g
  • Onion - 250g
  • Garlic - 50g
  • Ginger - one small piece
  • Vinegar - 2tbsp
  • Salt to taste

How to:
  • Mix all the ingredients (except vinegar) together.
  • Pour some water till the ingredients get covered.
  • Cook it in low flame till the remaining water is around 1 cup.
  • Let it cool before grinding it.
  • Then strain it.
  • Keep the chili puree in low flame.
  • Add some sugar to lessen the spiciness.
  • Stir the mix till it turns into a thick puree
  • Now add the vinegar. Switch off the flame.
  • Pour it into a jar for preservation.

- Wasana Mayadunne @rasarasoi



No comments:

Post a Comment