Total Pageviews

Sunday, August 20, 2017

කුකුලුමස් ව්‍යාංජනය


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කුකුල්මස් ග්‍රෑම් 500 ක් සදහා,
හාල් මේස හැදි 1
පොල් මේස හැදි 2 
එන්සල් ඇට 2, කරාබුනැටි 3, කුරුදු පොත්තක්
අබ තේ හැදි 1 මේ සියල්ල කබලෙ බදින්න. යන්තම් කලුපාට වෙනකොට ඒකටම තුනපහ කුඩු මේස හැදි 1 සහ මිරිස්කුඩු මේස හැදි 2 ක් (තමන්ගෙ රස අනුව මිරිස් අඩු වැඩි කරගන්න) දාල කලුපාට වෙනකම්ම බදින්න. ගින්දර අඩුම කරල බදින්න. කරවෙන්න දෙන්න එපා. පසුව පවුඩර් වෙනකම්ම ග්‍රයින්ඩ් කරන්න.

සාදන ක්‍රමය

වළදකට තෙල් ටිකක් දාල රත් වෙනකොට අබ, සූදුරු සහ උලුහාල් ටිකක් දාන්න. එය පිපිරෙන විට තලාගත් සුදුලූනු, හීනියට කපාගත් බීලූනු, තලාගත් ඉගුරු කෑල්ලක්, රම්පෙ සහ කරපිංච දාල රන්වන් පාට වෙනකම්ම බදින්න. 

දැන් එයට චිකන් ටික දාල ටික වෙලාවක් බැදෙන්න තියන්න.

පසුව කලින් කුඩු කර හදාගත් පහේ ටික දාල කලවම් කරන්න. චිකන් තැම්බෙන ප්‍රමාණයට විතරක් වතුර ටිකක් දාන්න. චිකන් වලට වතුර උනන නිසා  වතුර අඩුවෙන් දාන්න. ගම්මිරිස්, විනාකිරි ටිකක් සහ රස අනුව ලුනු දාල හොදින් කලවම් කරන්න.

දැන් මස් ඇතිලිය වහල වතුර හිදිල උඩට තෙල් පෑදෙනකම්ම මද ගින්දරේ උයාගන්න. මෙම කුකුලුමස් ව්‍යාංජනය බොරට හැදුවම තමයි ගොඩක්ම රස.


No comments:

Post a Comment