අවශ්ය ද්රව්ය
- සීනි 100 g
- බිත්තර 1
- කේක් පිටි 150 g (හෝ පාන් පිටි 150+ බේ/පවුඩර් තේ හැදි 1 ½ )
- බටර් 75 g
- කිරිපිටි පවුඩර් 50 g
- වැනිලා තේ හැදි 1
සාදන ක්රමය
බටර් සහ සීනි දියවනතුරු බීට් කරන්න.
පසුව බිත්තරය සහ වැනිලා එකතු කර නැවත බීට් කරන්න.
කිරිපිටි පවුඩර් සහ පිටි එකට කලවම් කර බිත්තර මිශ්රණයට දාල පැතලි හැන්දකින් කලවම් කරන්න. ගුලි කරාම අතේ ඇලෙන්නෙ නැතුව තියෙන පදමට එන්න ඕනෙ.
දැන් පොඩි බෝල හදල අත්ලඋඩ තියල වටේට තුනී කරන්න. බිස්කට් එකේ මැද උඩට පිම්බිලා තියෙන විදියට තියෙන්න ඕනෙ. පින්තූරෙ බැලුවම පැහැදිලි වෙයි.
දැන් තුනී කරගත් පිටි රවුම් උඩින් වතුර ගාල සීනි ඉහින්න. බටර් ගාගත් තැටියක තබා අංශක 180 උෂ්ණතවයේ විනාඩි 20 ක් බේක් කරන්න.
මම ටිකක් රන්වන් පාට වෙනකන් විනාඩි 20 ට අමතරව තවත් විනාඩි 5 ක් බේක් කරා.
මම ටිකක් රන්වන් පාට වෙනකන් විනාඩි 20 ට අමතරව තවත් විනාඩි 5 ක් බේක් කරා.
මරු ඒත් ගෙදර අවන් නැ , මෙහෙදි හදලා වැඩක් නැ
ReplyDelete